AI besturen: welke rol moet marketing spelen? -MarTech

Marketing


MarTech » Kunstmatige intelligentie (AI) op de markt brengen » AI besturen: welke rol moet marketing spelen?
Als je een programma voor kunstmatige intelligentie hebt, heb je ook een commissie, team of orgaan dat toezicht houdt op de ontwikkeling, implementatie en het gebruik van AI. Als u dat niet doet, moet er een worden gemaakt.
In mijn laatste artikel heb ik de belangrijkste gebieden gedeeld voor het toepassen van AI- en ML-modellen in marketing en hoe die modellen u kunnen helpen innoveren en voldoen aan de eisen van de klant. Hier kijk ik naar de verantwoordelijkheid van marketing voor AI-governance.
AI-governance is wat we het raamwerk of proces noemen dat uw gebruik van AI beheert. Het doel van elke inspanning op het gebied van AI-governance is eenvoudig: de risico’s beperken die verbonden zijn aan het gebruik van AI. Om dit te doen, moeten organisaties een proces opzetten voor het beoordelen van de risico’s van AI-gestuurde algoritmen en hun ethisch gebruik.
De strengheid van het bestuur is sterk afhankelijk van de industrie. Het inzetten van AI-algoritmen in een financiële omgeving kan bijvoorbeeld grotere risico’s met zich meebrengen dan het inzetten van AI in productie. Het gebruik van AI voor het toekennen van consumentenkredietscores vereist meer transparantie en overzicht dan een AI-algoritme dat onderdelen kosteneffectief over een fabrieksvloer verdeelt.
Om risico’s effectief te beheren, moet een AI-governanceprogramma kijken naar drie aspecten van AI-gestuurde toepassingen:
AI-governance kan op verschillende manieren worden gestructureerd met benaderingen die variëren van sterk gecontroleerd tot zelfgecontroleerd, wat sterk afhankelijk is van zowel de branche als de bedrijfscultuur waarin deze zich bevindt.
Om zowel de modelontwikkeling als de validatie en implementatie ervan te kunnen begeleiden, bestaan ​​governanceteams meestal uit zowel technische leden die begrijpen hoe de algoritmen werken als leiders die begrijpen waarom de modellen zouden moeten werken zoals ze zijn gepland. Daarnaast zit er meestal iemand die de interne auditfunctie vertegenwoordigt binnen de bestuursstructuur.
Hoe AI-governance ook is gestructureerd, het primaire doel moet een sterk samenwerkend team zijn om ervoor te zorgen dat AI-algoritmen, de door hen gebruikte gegevens en de processen die de resultaten gebruiken, zo worden beheerd dat de organisatie voldoet aan alle interne en externe regelgeving.
Hier is een voorbeeld van een AI-governanceontwerp voor een organisatie met een gecentraliseerde aanpak, gebruikelijk in sterk gereguleerde sectoren zoals de gezondheidszorg, financiën en telecommunicatie:
Er zijn verschillende redenen om marketing te betrekken bij het beheer van AI-modellen. Al deze redenen houden verband met de missie van marketing.
Graaf dieper: AI en machine learning in marketing: zet u de juiste modellen in?
Ik zou willen zeggen dat de AI-governance van uw organisatie marketeers aan tafel zal verwelkomen, maar het kan nooit kwaad om voorbereid te zijn en uw huiswerk te maken. Hier zijn een paar vaardigheden en capaciteiten om vertrouwd mee te raken voordat u aan de slag gaat:
Welke rol u ook speelt in AI Governance, onthoud hoe belangrijk het is. Ervoor zorgen dat AI/ML op verantwoorde wijze in uw organisatie wordt ingezet, is niet alleen absoluut noodzakelijk, maar ook een continu proces dat volharding en waakzaamheid vereist, aangezien de modellen blijven leren van de gegevens die ze gebruiken.
Koop MarTech! Dagelijks. Vrij. In je inbox.
Zie voorwaarden.
De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van MarTech. Stafauteurs worden vermeld hier.
gerelateerde verhalen
Nieuw op MarTech
Over de auteur
Gerelateerde onderwerpen
Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief waar digitale marketeers op vertrouwen.
Zie voorwaarden.
Begin nu met ontdekken: Val
Begin nu met trainen: Masterclasses
Begin nu met ontdekken: Lente
Begin nu met trainen:: SMX Geavanceerd
14-15 november 2022: SMX Volgende
8-9 maart 2022: Masterclasses
5 manieren om klantervaringen conversies en inkomsten te laten genereren
Uw gids voor het creëren van consistente ervaringen op meerdere websites
5 manieren om uw contentworkflows en -strategie te verbeteren in 2023
Enterprise Digital Events Platforms: een handleiding voor marketeers
Enterprise Marketing Performance Management-platforms: een handleiding voor marketeers
Enterprise Customer Journey Orchestration-platforms: een handleiding voor marketeers
De ultieme gids voor reputatiemanagement voor financiële dienstverleners
Ontvang dagelijks marketingnieuws en -analyse.
Onderwerpen
Onze Evenementen
Over
Volg ons
© 2022 Third Door Media, Inc. Alle rechten voorbehouden.

bronSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.