Black Friday-verkopen bijna 12% gestegen ten opzichte van 2021

Marketing


Inflatie en “verzakking van het consumentenvertrouwen” zorgden dit jaar voor een relatief gematigde Black Friday in de VS. De cijfers laten echter zien dat winkelcentra een comeback maken, omdat mensen weer kunnen genieten van fysieke winkelervaringen.

Adobe Analytics zei dat de online verkoop met 2,3% steeg tot $ 9,12 miljard. De aanvankelijke projectie van het bedrijf was $ 9 miljard (voor perspectief, deze procentuele stijging bleef ver achter bij de inflatie van het land, die bijna 8% bedraagt).

Shopping statistieken. Brick-and-mortar retailers, die de afgelopen twee Black Friday’s te kampen hadden met uitbraken en beperkingen van Covid-19, zagen volgens een rapport van Sensormatic Solutions dit jaar het aantal winkelbezoeken met 2,9% toenemen in vergelijking met 2021. Interessant is dat het bezoek aan fysieke winkels op Thanksgiving Day met 19,7% is gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Het verkeer in gesloten winkelcentra steeg met 1,2% en het verkeer naar niet-winkelcentra, zoals stripcentra en zelfstandige winkels, steeg met 4,7% in vergelijking met Black Friday 2021, meldt Bloomberg. Sommige rapporten geven aan dat hoewel de drukte kleiner was, het winkelend publiek veel langer in de rij stond omdat veel winkels personeelsproblemen hadden.

Shopify-verkopers breken records. Shopify aangekondigd een recordbrekende Black Friday met een omzet van $ 3,36* miljard vanaf het begin van Black Friday in Nieuw-Zeeland tot het einde van Black Friday in Californië.

  • Piekverkopen per minuut: $ 3,5 miljoen USD op Black Friday om 12:01 PM EST
  • Bestverkopende landen en steden waar klanten aankopen hebben gedaan in: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada, met de bestverkopende steden op Black Friday waaronder Londen, New York en Los Angeles
  • Top productcategorieën: Kleding & accessoires, gevolgd door gezondheid & schoonheid, en huis & tuin, met trending producten waaronder Snocks GmbH (Boxershorts), rhode (peptide beglazingsvloeistof) en Brooklyn (Luxe kernlakenset)**
  • Gemiddelde winkelwagenprijs: $ 102,31 USD of $ 105,10 USD op basis van constante valuta
  • 15%: Grensoverschrijdende bestellingen wereldwijd op Black Friday als percentage van het totale aantal bestellingen
  • 27%: groei in POS-verkopen door Shopify-verkopers wereldwijd tijdens Black Friday van vorig jaar
  • Economische onzekerheid dreef velen naar alternatieve betaalmethoden. Bijvoorbeeld, koop nu, betaal later (BNPL) bestellingen zijn in de week van 19 november met 78% gestegen in vergelijking met de week ervoor. BNPL-inkomsten steeg in dezelfde periode met 81%

Wat Shopify zegt. “Black Friday Cyber ​​Monday is uitgegroeid tot een vol winkelseizoen. Het weekend waarmee het allemaal begon, is nog steeds een van de grootste handelsevenementen van het jaar en onze verkopers hebben verkooprecords op Black Friday verbroken opnieuw”, aldus Harley Finkelstein, President van Shopify. “Onze verkopers hebben geliefde merken opgebouwd met loyale gemeenschappen die hen steunen. Dit weekend vieren we de ongelooflijke kracht van ondernemerschap op een wereldwijd podium.”

Graaf dieper. Je kunt het hele artikel van Bloomberg lezen hier.

Waarom het ons kan schelen. Consumenten geven nog steeds geld uit. E-commerceverkopers en adverteerders die online reclame maken, moeten nog steeds prioriteit geven aan en advertenties blijven weergeven, zelfs na de BFCM-vakantie. Hoewel velen nog steeds met problemen in de toeleveringsketen te maken hebben, zou het testen van verschillende kortingen en aanbiedingen een topprioriteit moeten zijn in de aanloop naar de kerstperiode.


Nieuw op Search Engine Land

Over de auteur

Nicole Farly

Nicole Farley is redacteur voor Search Engine Land en behandelt alles wat met PPC te maken heeft. Ze is niet alleen een veteraan van het Korps Mariniers, maar heeft ook een uitgebreide achtergrond in digitale marketing, een MBA en een voorliefde voor echte misdaad, podcasts, reizen en snacks.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.