Datagestuurde marketingpersonalisatie goed krijgen

Marketing


In het hedendaagse consumentenlandschap, waarin loyaliteit veranderlijk is, omnichannel een realiteit is en gedrag is veranderd, is personalisatie niet langer een prettige bijkomstigheid voor merken.

Dat meldt Movable Ink Publiek van een In het rapport uit 2022 zei 61% van de consumenten dat ze eerder aankopen doen bij merken die klantinteracties personaliseren. Het onderzoek ging verder dan die directe conversiedriver en toonde ook een sterke correlatie aan tussen gepersonaliseerde communicatie en klantloyaliteit op de lange termijn: 68% zei dat ze waarschijnlijk trouw zullen blijven aan een merk als dat merk betrokken is en een persoonlijke relatie met hen opbouwt.

Voor het onderzoek werden in april 2022 3.000 consumenten in de VS, Canada, het VK en Ierland ondervraagd om erachter te komen welke soorten informatie consumenten helpt bij hun aankoopbeslissingen en waardoor ze afhaken. Twee factoren die cruciaal zijn voor het succes van elk merk bij het bouwen van de best mogelijke klantervaring.

Becki Francis, Director of Retail Strategy van Movable Ink, onthulde het rapport vorige maand op Think Summit, Londen, de allereerste Europese editie van de belangrijkste conferentie over digitale marketing.

De rode draad die door de presentatie van elke spreker, die bedrijven als Uber, Warner Bros. Discovery en Hotter Shoes vertegenwoordigt, verweven was, was het belang van datagestuurde personalisatie.

Becki Francis, Director of Retail Strategy van Movable Ink, onthult het Audience of One-rapport op Think Summit
Becki Francis, directeur Retailstrategie, Beweegbare inktde onthulling van het Audience of One-rapport op Think Summit

Belangrijkste bevindingen uit het Audience of One 2022-rapport van Movable Ink

Naast het stimuleren van conversie en loyaliteit, bleek uit het onderzoek van Movable Ink dat bijna de helft van de respondenten (46%) zei dat personalisatie daadwerkelijk vertrouwen in een merk opbouwt.

Als we dieper ingaan op deze dynamiek, blijkt dat klanten die zich loyaal voelen aan een merk, op een aantal verschillende manieren zullen reageren op die merkaffiniteit. Loyaliteit is bijvoorbeeld niet altijd gekoppeld aan aankopen, maar kan ook vorm krijgen in een vrijwillige informatie-uitwisseling, waarbij 60% van de ondervraagde klanten aangeeft bereid te zijn meer informatie over zichzelf te delen met merken waaraan ze zich loyaal voelen.

Dus in een tijd waarin gegevens van derden onderweg zijn en gegevens van eerste en nul-partijen belangrijker zijn dan ooit, is het essentieel om klanten aan te moedigen zich op hun gemak te voelen om hun voorkeuren proactief te delen. Het is net zo belangrijk voor merken om de waarde voor klanten te bewijzen door middel van die gegevens voor een wederzijds voordelige ‘gegevensuitwisseling’.

Als het gaat om motivaties voor afmelding, heeft het onderzoek meerdere inzichten opgeleverd. Naast frequentie was irrelevante inhoud de grootste oorzaak van afmeldingen, waarbij ~40% van de respondenten deze bezorgdheid uitte. Het maakt consumenten niet uit wat er op de marketingkalender van een merk staat. Ze hebben de mogelijkheid om op dempen te drukken wanneer inhoud niet relevant voor hen is in hun huidige reis, en ze zullen niet twee keer nadenken om die kracht te gebruiken.

68% van de klanten is waarschijnlijk loyaal of koopt meer van hun producten als een merk hen aanspreekt en persoonlijke relaties met hen opbouwt

Merken die het goed doen: van media tot reizen

Tijdens een toespraak op Think Summit schetsten Pier Luigi Spagna, Vice President of Customer Marketing van Warner Bros. Discovery en Fredrik Salzedo, Director, Global MarTech & CRM hoe het bedrijf een manier vond om hun content te personaliseren tijdens de Olympische Winterspelen.

Om betrokkenheid en kijkers te stimuleren, maakten ze gebruik van het meest effectieve marketingkanaal – e-mail – om zeer samengestelde, relevante en gepersonaliseerde ervaringen voor hun abonnees op te bouwen. Aangedreven door Movable Ink creëerden ze een op maat gemaakte, live “medailletafel” die kon worden gebruikt voor hun getriggerde dagelijkse round-up e-mails in 9 verschillende landen in 8 talen om Olympische fans op een hypergelokaliseerde manier te prikkelen en te verrassen. Door gebruik te maken van Movable Ink-technologie, waren ze in staat om 45 varianten van de Medal Table te genereren uit één stuk code, waardoor het land van de ontvanger in het klassement werd benadrukt.

warner bros discovery crm - olympische medailletafel gepersonaliseerd voor ontvangend land
Discovery+-content met het medailleklassement voor de Olympische Winterspelen – fragment uit e-mailcommunicatie en gepersonaliseerd naar de locatie van de ontvanger (in dit geval VK). Afbeelding: beweegbare inkt

Evenzo gebruikte een van de grootste en meest succesvolle transatlantische touroperators Movable Ink om prioriteit te geven aan de gezondheid van reizigers door 1:1-communicatie rechtstreeks naar hun inbox te sturen wanneer ze die het meest nodig hadden.

Vanaf het begin van de pandemie tot nu hebben ze gezondheid en veiligheid een topprioriteit gehouden en ervoor gezorgd dat hun klanten altijd goed geïnformeerd zijn en een zorgeloze ervaring hebben, ondanks de onvoorspelbaarheid van de afgelopen tijd.

Hun marketingteam had een manier nodig om gepersonaliseerde berichten naar al hun klanten te sturen, ongeacht waar ze op de kaart reisden. Dit was cruciaal om relevante protocollen en vereisten voor de individuele bestemming van de klant te bieden, zodat ze hun reizen dienovereenkomstig konden plannen.

De web crop-functionaliteit van Movable Ink hielp hen handmatige taken te verminderen ten gunste van automatisering. De meest recente reisvereisten werden automatisch van hun website gehaald en in de inbox gebracht, waardoor ze honderden uren aan productietijd bespaarden. Hierdoor kunnen ze er ook voor zorgen dat alle informatie die de klant ontvangt tijdig en relevant is.

Het maakt niet uit hoe mensen omgaan of winkelen, de respondenten van het Audience of One-rapport bevestigden opnieuw dat gepersonaliseerde marketingberichten de beste manier zijn om hun aankopen en, belangrijker nog, hun loyaliteit te winnen. Bovendien kunnen privacy en personalisatie inderdaad naast elkaar bestaan, maar merken moeten een duidelijke waarde aantonen in ruil voor gegevens.

Eindelijk, nu meer dan ooit, heeft de consument de touwtjes in handen. Ze hebben de bevoegdheid om zich af te melden of zich terug te trekken. Het toepassen van de juiste technologie om een ​​gepersonaliseerde gebruikerservaring mogelijk te maken, kan de beste bondgenoot van een merk zijn. Personalisatie heeft de kracht om het leven van consumenten gemakkelijker te maken en hen uiteindelijk tijd terug te geven door hen alleen te laten zien wat voor hen het meest relevant is. Maar met grote macht komt grotere verantwoordelijkheid; verkeerde personalisatie kan schadelijk zijn. Een op de vier consumenten zegt dat het ontvangen van onnauwkeurige informatie hen ertoe zou aanzetten zich af te melden, waardoor het van cruciaal belang is om datagestuurde marketingpersonalisatie goed te krijgen.

Downloaden Audience of One-rapport van Movable Ink voor meer informatie.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *