Dubai Financial Market benoemt Hamed Ahmed Ali als nieuwe CEO – The National

Marketing


De nieuwe raad van bestuur zal helpen bij het ontwikkelen van plannen en strategieën om de groei te stimuleren en de omvang van Dubai Financial Market te verdubbelen. Reuters
De raad van bestuur van Dubai Financial Market heeft Hamed Ahmed Ali aangesteld als nieuwe CEO nadat het bestuur van de beurs vorige week werd herschikt.
De heer Ali werkte eerder als plaatsvervangend CEO en Chief Markets Officer bij de DFM. Hij was ook chief executive van Nasdaq Dubai en chief operating officer van Dubai International Financial Centre.
Hij leidde Nasdaq Dubai om een ​​van de grootste beurzen ter wereld te worden voor sukuk-noteringen en de grootste beurs in het Midden-Oosten voor de in Amerikaanse dollar luidende sukuk- en obligatienoteringen, aldus DFM.
De nieuwe CEO leidde ook de uitbreiding van bestaande markten en activiteiten op beide beurzen en ontwikkelde nieuwe groeigebieden, voortbouwend op de synergieën tussen DFM en Nasdaq Dubai.
Het bestuur benoemde hem op de hoogste post “als onderdeel van inspanningen om nieuwe leiders sterker te maken, daarbij verwijzend naar zijn aanzienlijke ervaringen en prestaties in de kapitaalmarktensector”.
Hamed Ahmed Ali, nieuwe CEO van Dubai Financial Market. wam
Vorige week heeft Dubai een nieuwe raad van bestuur voor DFM benoemd onder leiding van Helal Saeed Al Marri.
Het nieuwe bestuur moet plannen en strategieën ontwikkelen om de groei te stimuleren en de omvang van de financiële markten van Dubai te verdubbelen tot Dh3 biljoen ($ 816,7 miljard), zei het Government of Dubai Media Office vorige week.
Het nieuw gekozen bestuur vergaderde maandag voor het eerst.
“De DFM is goed gepositioneerd om zijn dynamische rol te versterken, gezien zijn infrastructuur en regelgeving van wereldklasse, evenals zijn zeer capabele team, waarbij hij opmerkt dat Emirati-talenten de overgrote meerderheid van hen uitmaken”, zei de heer Al Marri.
“Het is absoluut noodzakelijk dat we samenwerken om de visie van het leiderschap op de ontwikkeling van de kapitaalmarkten van Dubai te realiseren.”
De raad van bestuur heeft een nieuwe compliancecommissie gevormd die verantwoordelijk is voor marktregulering in overeenstemming met internationale best practices. Het keurde ook de oprichting van andere comités goed, waaronder een auditcomité, een benoemings- en remuneratiecomité en een investeringscomité.
Dubai wil zijn aandelenmarkt een boost geven en meer noteringen aantrekken, aangezien het probeert in te spelen op de groeiende vraag naar beursintroducties in de regio.
Het emiraat maakte plannen bekend om 10 staatsbedrijven op de lijst te zetten als onderdeel van zijn strategie om de omvang van de financiële markt te vergroten. Dubai Water and Electricity Authority, het nutsbedrijf dat eigendom is van de overheid, zal de eerste overheidsentiteit zijn die in de “komende maanden” naar de DFM gaat, zegt sjeik Maktoum bin Mohammed, vice-premier en minister van Financiën zei vorige week op Twitter.
De regering keurde ook een marktmakerfonds goed ter waarde van Dh2bn om noteringen van sectoren als energie, logistiek en detailhandel aan te moedigen.
De DFM-beurs, die sinds het begin van het jaar met meer dan 24 procent is gestegen, wordt momenteel gedomineerd door financiële dienstverleners en vastgoedbedrijven.

bronSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *