Gemeenschapsgerichte marketingstrategie – Dealer Marketing Magazine

Marketing


Marketing, klant-dealerinteractie en zelfs uw website zijn meer dan alleen het verkoopproces, het is betrokkenheid bij uw gemeenschap. Houdt u zich bezig met uw taal of de taal van uw gemeenschap? Voor uw dealerbedrijf is het betrekken van uw gemeenschap de beste manier om uw bedrijf te laten groeien en nieuwe klanten te werven.
Als u net als de meeste dealers bent, concentreert u zich op het verkoopproces zelf, uw beoordelingen en het genereren van verkeer, en denkt u niet na over hoe uw website, marketingmateriaal en zelfs klantinteracties u kunnen helpen uw bedrijf te laten groeien. Het autobedrijf moet verder gaan dan het doel van het verkopen van auto’s – u moet contact maken met mensen. En wanneer u dit in hun eigen taal doet, zullen ze zich meer op hun gemak voelen om bij u te kopen. Merken over de hele linie zijn gedwongen om hun marketingstrategieën opnieuw te creëren en hun inspanningen te richten op het opbouwen van relaties die worden aangedreven door tweerichtingscommunicatie.
Een van de grote vragen is hoe u consumenten betrokken kunt houden, zodat wanneer ze uw producten of diensten nodig hebben, u hun eerste gedachte bent. Om dit te bereiken, hebben we een verschuiving in het denken nodig naar “Wiens belangen worden gediend?” Als u bijvoorbeeld berichten op sociale media plaatst, plaatst u dan inhoud die de betrokkenheid van uw publiek met een vlindereffect stimuleert, of plaatst u alleen berichten over het product? Met betrokkenheid met een vlindereffect verwijs ik naar het type betrokkenheid dat mensen aantrekt waarmee uw publiek verbonden is en hen ook aanzet tot betrokkenheid, waardoor u een merkgemeenschap kunt creëren. Houd er rekening mee dat veel potentiële klanten uw sociale mediapagina’s zullen bezoeken voordat het aankoopproces wordt gestart, beoordelingen en inhoud kunnen het beslissingsproces in uw voordeel beïnvloeden. Het plaatsen van inhoud die van belang is voor uw gemeenschap is van het grootste belang, een voorbeeld is metamarketinginhoud die uitsluitend is gebaseerd op producten en leveringen versus wat uw gemeenschap interesseert.
Als u door uw feed kunt bladeren en niets kunt vinden dat uw lokale gemeenschap regelmatig ondersteunt, bouwt u niet aan uw merkgemeenschap. Onthoud dat u vrijwilligers rekruteert om uw bedrijf te verdedigen, consumenten overspoelt met verkoopaankopen en productplaatsen in de hoop resultaten te zien, gewoon ontwrichtende marketing is die consumenten ongevoelig maakt en geen gesprek bevordert.
In tegenstelling tot traditionele advertenties, die voornamelijk gericht zijn op het werven van nieuwe klanten, gaat een marketingstrategie voor de gemeenschap over het verbinden en betrekken van mensen om langdurige relaties op te bouwen. Het gaat erom dat klanten zich gezien, gehoord en belangrijk voelen. Dit type strategie overbrugt de kloof tussen de mensen die uw bedrijf aansturen, uw team en uw klanten. De aankoop van een voertuig is geen kleinigheid, door een gevoel van verbondenheid, ondersteuning en service binnen uw gemeenschap te ontwikkelen, kunt u beginnen met het opbouwen van relaties voordat het verkoopproces zelfs maar begint.
Welke vragen hebben klanten het meest tijdens het auto-aankoopproces, welke uitdagingen heb je anderen helpen overwinnen en waarin zijn de mensen in je team gespecialiseerd? Het delen van de details van hoe u dient en hoe dit de gemeenschap ten goede komt, maakt de weg vrij voor gesprekken.
Uw communitymarketingstrategie moet u buiten de virtuele wereld van sociale betrokkenheid en deelname aan uw community brengen. Kun jij helpen jonge consumenten te informeren over hoe ze in aanmerking komen voor hun eerste autolening, hoe krediet een grote bandbreedte van het leven beïnvloedt of over de ins en outs van het koopproces? Vroegtijdig betrokken raken en jonge consumenten de tools geven die ze nodig hebben om verder te komen in het leven, is een prachtige manier om uw waarde in uw gemeenschap uit te breiden.
Consistentie is de basis voor vertrouwen, toegankelijkheid laat dat vertrouwen groeien. Hoe gemakkelijk zijn consumenten in staat om uw team te bereiken en met hen te praten, zorgen uw interne processen voor gemakkelijke communicatie of is er een achterstand in het beantwoorden van oproepen en berichten? Een groot onderdeel van klanttevredenheid is communicatie, de mogelijkheid om contacten bij de dealer te bereiken tijdens het verkoopproces, of erger nog na levering, is meer dan frustrerend voor klanten. Dit is een groot deel van de ervaring die klanten zich zullen herinneren wanneer het tijd wordt om een ​​ander voertuig te kopen of hun huidige voertuig een onderhoudsbeurt te geven. Het is van cruciaal belang om manieren te vinden om met uw publiek in contact te komen op een manier die voor hen werkt, of dit nu per telefoon, sms, e-mail of berichtenservice is. Toegankelijkheid bouwt vertrouwen op en heeft invloed op het behoud van klanten.
Interactie op je social media posts krijgt gemiddeld 160% meer interactie als je herkenbare afbeeldingen gebruikt, ga een stap verder en richt je op het vertellen van het verhaal achter de afbeelding. Consumenten vertrouwen en waarderen de meningen en ervaringen van andere consumenten, deel die succesverhalen! Deel andere kanten van uw dealerschap, service, onderdelen, gemeenschapsbereik en teamleden – geef uw inhoud een geïndividualiseerd tintje. Consumenten willen weten met wie ze samenwerken en zoeken naar connecties en gemeenschappelijke interesses om relaties op te bouwen.
Naast voordelen op de lange termijn op het gebied van klantloyaliteit en -behoud, kan het uitvoeren van een communitymarketingstrategie helpen om uw afhankelijkheid van traditionele advertenties, vaak een groot deel van het dealerbudget, te verminderen. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs onmiddellijk is, zal dit type strategie sneeuwballen terwijl u uw publiek en betrokkenheid blijft vergroten.
De afgelopen jaren hebben we een verschuiving in consumentenwaarde ervaren, een verschuiving waarbij de mens en de gemeenschap centraal staan. Het opbouwen van waarde en het creëren van relaties binnen uw gemeenschap is een krachtige manier om uw klantenbestand en gemeenschap te betrekken, loyaliteit en vertrouwen te creëren en uw verkoop en retentie te laten groeien – tenminste als u ervoor kiest om de uitdaging aan te gaan die voor u ligt.
Labels: mensen en gemeenschap
Door haar liefde voor de autobranche, een passie voor marketing en meer dan 20 jaar ervaring in de automobielsector te combineren, heeft Aja een succesvolle reputatie opgebouwd door klanten te helpen bij het bouwen van solide marketingfundamenten. Aja leidt met een unieke hands-on aanpak en focust zich op de zorg voor de basis voordat ze geld uitgeven. Aja heeft dealers en reclamebureaus geleid naar strategieën die resulteren in meer winst en klantbehoud met lagere kosten. Aja blijft adviseren over marketing, strategieën en creatieve oplossingen met op maat gemaakte diensten. Samen met DealerApps, een leider in het vastleggen en volgen van reacties, deelt Aja haar expertise met bureaus en dealers.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nieuws in je inbox! Wij hebben ook een hekel aan spam, dus maak je hier geen zorgen over.
Right-Sizing Extended Electric Vehicle Warranty and CPO Policies, een interview met Josh Bass, VP of Innovation bij JM&A Group

Een nieuwe kijk op het retourproces van onderdelen, een interview met Jennifer Jones, Global Lifetime Warranty Manager bij Ford Motor Company

Copyright © 2022 Dealer Marketing Magazine

bronSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *