Google Question Hub wordt gesloten

Marketing


Google sluit de Google Question Hub op 15 januari 2023, ongeveer twee jaar na de lancering van de dienst in de Verenigde Staten en enkele jaren daarna werd het stilletjes gelanceerd in regio’s als India.

Afsluiten. Google plaatste een bericht nadat je inlogde op questionhub.metgoogle.com dat zegt: “Vanaf 5 januari 2023 eindigt de Question Hub-bèta. Als je een kopie van je gegevens wilt bewaren, kan dat tot 6 maart 2023 via Google Takeout. Na die datum worden de gebruikersgegevens van Question Hub verwijderd.”

Hoe het eruit ziet. Glenn Gabe plaatste een screenshot hiervan op Twitter:

Wat is Vraaghub? Google zegt “Question Hub is een tool waarmee makers rijkere inhoud kunnen maken door gebruik te maken van onbeantwoorde vragen. Question Hub verzamelt deze onbeantwoorde vragen van gebruikers en brengt ze onder de aandacht van bloggers, schrijvers en contentmakers zoals jij.”

Het is eigenlijk een manier voor Google om zoekers in staat te stellen te vertellen dat de geleverde zoekresultaten de zoekopdracht niet beantwoorden. Vervolgens neemt Google die vragen en geeft ze door aan uitgevers, die op hun beurt inhoud kunnen maken die de vraag wel beantwoordt.

Inhoudsideeën in Search Console. Onlangs zagen we Google experimenteren met een nieuwe sectie in Google Search Console met de naam Inhoudelijke ideeën. Inhoudsideeën geven de maker van de inhoud, uitgever, SEO, webmaster, etc. enkele tips en advies over welke nieuwe onderwerpen ze op hun site kunnen schrijven.

De grote vraag is: zal Google de Question Hub-achtige functies verplaatsen naar dit nieuwe gedeelte met inhoudsideeën in Google Search Console?

Waarom het ons kan schelen. Het creëren van inhoudsideeën kan soms een strijd zijn voor schrijvers, wat makers van inhoud kan helpen bij dat proces. Nu Question Hub verdwijnt, is er nog meer reden voor Google om dit toe te voegen aan Search Console. Hopelijk zal Google deze functie verplaatsen en er niet helemaal vanaf komen.


Nieuw op Search Engine Land

Over de auteur

Barry Schwartz

Barry Schwartz, een bijdragende redacteur aan Search Engine Land en een lid van het programmeerteam voor SMX-evenementen. Hij bezit RustyBrick, een in New York gevestigd webadviesbureau. Hij rent ook Zoekmachine rondetafelgesprek, een populaire zoekblog over zeer geavanceerde SEM-onderwerpen. Barry is te volgen op Twitter hier.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *