Google Search Console Video-indexeringsrapport krijgt video-impressies als overlay en sitemapfilter

Marketing


van Google video-indexeringsrapport binnenin Google Search Console enkele nieuwe verbeteringen toegevoegd, waaronder overlay voor video-impressies en sitemapfilter. Google aangekondigd dit is gedaan om “u inzicht te geven in de prestaties van uw video’s op Google en mogelijke verbeterpunten te identificeren”.

Wat is het video-indexeringsrapport. Het video-indexeringsrapport laat zien hoeveel geïndexeerde pagina’s op uw site een of meer video’s bevatten en op hoeveel van die pagina’s een video kan worden geïndexeerd. Google zei dat het rapport je kan helpen de prestaties van je video’s op Google te begrijpen en mogelijke verbeterpunten te identificeren.

Hoe het eruit ziet. Hier is een screenshot van dit rapport voor een van mijn sites in Google Search Console:

Video-indexrapport Google Search Console 800x568

Overlay met video-impressie. Het rapport toont nu het aantal dagelijkse videovertoningen in de loop van de tijd. Google zei dat de “vertoningen per pagina worden verzameld, wat betekent dat als dezelfde pagina meerdere keren verschijnt op een enkele pagina met zoekresultaten (of een enkele Discover-sessie), we elke verschijning als een vertoning beschouwen.”

Google merkte ook op dat de zoekprestatierapporten in Search Console video-zoekoptredens groeperen op eigenschap, niet op URL. Dit betekent dat als er meerdere pagina’s worden weergegeven in een zoekresultaatset, Google slechts één vertoning telt. Google zei: “Als gevolg hiervan kan het zoekprestatierapport lagere vertoningsaantallen laten zien dan het videopagina-indexeringsrapport.”

Hier is hoe het eruit ziet:

Vertoningen video-indexering 800x482

Sitemapfilter. Google heeft ook een nieuw filter toegevoegd om je te laten zien welke video’s die door Google zijn geïndexeerd ook in je sitemapbestand staan. Google zei: “Om u te helpen focussen op de videopagina’s die voor u het belangrijkst zijn, kunt u nu het video-indexeringsrapport filteren om alleen videopagina’s weer te geven die aanwezig zijn in een geselecteerde sitemap. Het filter is van toepassing op alle rapportfuncties: de grafiek, grafiektotalen, probleemlijst en exports.”

Hier is dat filter:

Video-indexering Sitemapfilter 800x438

Waarom het ons kan schelen. Aanvullende rapportage, foutopsporing en analyse kunnen je helpen beter te presteren in Google Zoeken met je video’s.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *