Het toenemende belang van het digitale schap voor FMCG-merken

Marketing


De hyperversnelling van e-commerce tijdens het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie is grotendeels teruggedraaid in de kruidenierswaren, maar de online verkoop blijft op het niveau van 2019. In het VK blijkt uit cijfers van ONS dat online in augustus 2022 een aandeel van 8,9% in de foodretailverkopen heeft ingenomen, vergeleken met 8,0% in dezelfde maand in 2019 (hoewel weliswaar ver onder het aandeel van 12% van augustus 2020).

Voor FMCG- of CPG-merken biedt e-commerce echter nog steeds een enorme kans, aangezien consumenten een divers aantal digitale contactpunten gebruiken om producten te vinden en te onderzoeken, ongeacht het verkoopkanaal. Dit omslachtige consumentengedrag vormt ook een uitdaging.

Anders dan in fysieke winkels, waar verpakking, promoties en merk-/productherinnering allemaal belangrijk zijn, kunnen consumenten die online winkelen generieke termen gebruiken om een ​​digitaal schap met eindeloze gangpaden te doorzoeken. Dit maakt het moeilijker voor FMCG-merken om op te vallen, wanneer onbekende concurrenten een mars kunnen stelen via gepromote vermeldingen en productinhoud en recensies naar voren kunnen komen.

In dit artikel bespreken we wat het digitale schap betekent voor FMCG, hoe merken hun online aanwezigheid kunnen optimaliseren voor maximale impact, en hoe het digitale schap evolueert met de opkomst van retailmedia.

Om deze inhoud te blijven lezen en toegang te krijgen tot meer dan 30.000 exclusieve gegevens, onderzoeken, rapporten en artikelen, moet u zich abonneren. Gebruik onderstaande knop om je opties te bekijken en je aan te melden. Heb je al een abonnement? Meld u eenvoudig hieronder aanSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *