Hoe FMCG-merken het meeste halen uit first-party data

Marketing


De pandemie van het coronavirus heeft nieuwe consumentengewoonten gevormd rond het kopen van fast-moving consumer goods (FMCG, ook wel bekend als consumentenverpakte goederen of CPG).

Hoewel de astronomische piek in online aankopen in de begindagen van de Covid-19-lockdowns (en opnieuw eind 2020 en begin 2021) niet permanent bleek te zijn, kopen veel meer consumenten nu goederen online dan vóór de pandemie . Volgens onderzoek door Adobe gepubliceerd in maart 2022, zijn boodschappen in de Verenigde Staten nu een “belangrijkste e-commercecategorie” geworden, goed voor een aandeel van 8,9% in de Amerikaanse e-commerce, vergeleken met 6,3% in 2019. In het VK figuren uit Kantar onthulde dat het aandeel 65-plussers dat online koopt in drie jaar tijd is verdubbeld, van 9% in 2019 naar 18% in 2022.

Trends die uit deze verschuiving zijn voortgekomen, zijn onder meer nieuwe kanalen voor merken om rechtstreeks aan de consument te verkopen; de opkomst van q-commerce en snelle levering; en de groei van retailmedianetwerken doordat retailers gebruikmaken van hun eigen dataopslag om consumenten op nieuwe manieren aan te spreken.

Al deze bieden aanzienlijke kansen voor FMCG-merken om gegevens uit eerste en tweede hand te verzamelen en aan te boren, om hun klantenbestand beter te begrijpen en te bereiken. In deze tweedelige serie onderzoeken we wat de kansen zijn voor FMCG-merken in data uit zowel eerste als tweede hand, met voorbeelden van hoe merken die kansen benutten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *