Mann Ki Baat Live Updates: PM Narendra Modi spreekt vandaag de natie toe temidden van een golf van Covid-19, PM Modi Speech Live – The Indian Express

Marketing


PM Narendra Modi Mann Ki Baat Hoogtepunten: Premier Narendra Modi zei zondag tijdens de 76e aflevering van zijn maandelijkse radioprogramma Mann Ki Baat dat het Centrum naast de deelstaatregeringen staat om hen te helpen de tweede golf van het coronavirus, die als een “storm” is gekomen, te doorstaan. .
“Ik spreek tot u in een tijd waarin Covid-19 ons geduld en ons vermogen om pijn te verdragen op de proef stelt. Veel van onze dierbaren zijn overleden. Nadat de eerste golf met succes was aangepakt, was het moreel van het land hoog en vol vertrouwen. Maar deze storm (tweede golf) heeft de natie geschokt”, zei hij.
Dit komt op een moment dat het land vecht tegen een tweede golf van de roman coronavirus, waarbij de afgelopen drie dagen elke dag meer dan 3 lakh-gevallen zijn geregistreerd. Het land wordt ook geconfronteerd met een acuut tekort aan medische zuurstof, waarbij in veel staten patiënten naar verluidt sterven door gebrek eraan.
In de eerdere editie van de toespraak van de premier, hij had gesproken over hoe modernisering in de landbouwsector dringend nodig is. “Om nieuwe werkgelegenheid in de landbouwsector te creëren, om het inkomen van boeren te verhogen, is het net zo belangrijk om nieuwe alternatieven, innovaties en traditionele landbouwpraktijken toe te passen,” had hij gezegd.
De oproep van de premier om moderne praktijken in de landbouw te omarmen, komt op een moment dat honderden boeren kamperen DelhiDe grensposten van Ghazipur, Singhu en Tikri eisen sinds november vorig jaar dat het centrum de drie controversiële landbouwwetten intrekt.
Congresleider Rahul Gandhi beweerde zondag dat het “systeem heeft gefaald” en dat het de plicht van de partij is om hulp te bieden aan medeburgers die lijden als gevolg van een plotselinge golf van Covid-19-gevallen in het land. Zijn opmerkingen kwamen op een dag dat premier Narendra Modi in zijn radioprogramma ‘Mann ki Baat’ zei dat de tweede golf van de Covid-19-pandemie het land heeft geschokt en de mensen verzekerde dat het centrum met alle macht werkte om de staten te helpen.
“Het systeem is mislukt, dus het is belangrijk om Jan ki baat te doen”, zei Gandhi op Twitter. “In deze crisis heeft het land verantwoordelijke burgers nodig. Ik verzoek mijn Congres-collega’s om al het politieke werk te staken – gewoon alle hulp te bieden en de pijn van onze landgenoten te verzachten’, voegde hij eraan toe. (PTI)
Het bedrijfsleven van het land kan ook deelnemen aan de vaccinatiecampagne door hun werknemers te laten vaccineren. Het gratis vaccinatieprogramma van de regering van India zal ook in de toekomst worden voortgezet. Ik verzoek staten ervoor te zorgen dat de voordelen van dit gratis vaccinatieprogramma zoveel mogelijk mensen bereiken, zegt premier Modi. (ANI)
Ik dring er bij mensen op aan om niet ten prooi te vallen aan geruchten over vaccins. U moet zich er allemaal van bewust zijn dat de regering van India een gratis vaccin naar alle regeringen van de staat heeft gestuurd. Alle mensen boven de 45 jaar kunnen hiervan profiteren. Vanaf 1 mei zijn er vaccins beschikbaar voor iedereen boven de 18 jaar: PM pic.twitter.com/FTy75lSx5q
In een tijd waarin het land is overspoeld door de tweede golf, is een positieve instelling erg belangrijk om deze moeilijke tijden door te komen. Ook onze gezondheidswerkers en artsen voeren momenteel een grote strijd tegen Covid-19. In het afgelopen jaar hebben ze verschillende ervaringen gehad met de pandemie: premier Modi
In de huidige situatie is het prijzenswaardig dat veel artsen technologie gebruiken om patiënten online consultaties aan te bieden, zegt premier Modi in Mann Ki Baat.
In de huidige situatie is het prijzenswaardig dat veel artsen technologie gebruiken om online consultaties aan patiënten aan te bieden. #MannKiBaat pic.twitter.com/fFGUujFMOo
Onze gezondheidswerkers en artsen voeren momenteel een grote strijd tegen Covid-19. In het afgelopen jaar hebben ze verschillende soorten ervaringen gehad over de pandemie: PM Modi
Premier Modi dringt er bij burgers op aan om alleen via echte bronnen informatie over Covid-19 te zoeken en niet te vervallen in verkeerde informatie. Hij vraagt ​​de burgers ook om hun bronnen te controleren alvorens informatie over het virus te verspreiden.
PM Modi praat met Dr. Shashank uit Mumbai over de aanhoudende tweede golf van Covid-19. “Terwijl het aantal gevallen stijgt, worden er ook meer terugvorderingen geregistreerd. Mensen moeten in dit stadium niet in paniek raken”, zegt dr. Shashank.
Premier Narendra Modi zei zondag tijdens een toespraak tot de natie dat het centrum naast de deelstaatregeringen staat om hen te helpen de tweede golf van het nieuwe coronavirus te doorstaan.
Premier Narendra Modi begint zijn toespraak tot de natie via zijn maandelijkse Mann Ki Baat-programma.
Luister nu!https://t.co/9tSUaD7QpF#MannKiBaat https://t.co/AOTbxAoKCE
Premier Narendra Modi spreekt vandaag om 11.00 uur de 76e aflevering van zijn maandelijkse radioprogramma ‘Mann Ki Baat’ toe.
Stem vandaag om 11.00 uur af op de uitzending van deze maand #MannKiBaat . pic.twitter.com/QuQgR3VS8i
Een paramedicus helpt Covid-19-patiënten met zuurstofondersteuning terwijl ze wachten in een ambulance buiten een burgerziekenhuis in Gujarat. (Expressfoto door Nirmal Harindan)
In de editie van vorige maand stonden de modernisering van de landbouwsector en het vaccinatieprogramma van het land centraal tijdens de toespraak van de minister-president.
“Om nieuwe werkgelegenheid in de landbouwsector te creëren, om het inkomen van boeren te verhogen, is het net zo belangrijk om nieuwe alternatieven, innovaties en traditionele landbouwpraktijken toe te passen,” zei hij. Het land is hier getuige van geweest tijdens de witte revolutie en de bijenteelt komt ook naar voren als zo’n alternatief, voegde hij eraan toe.
De oproep kwam echter op een moment dat honderden boeren sinds november vorig jaar kampeerden aan de grensposten van Delhi bij Ghazipur, Singhu en Tikri en eisten dat het centrum de drie controversiële landbouwwetten zou intrekken.
Premier Modi prees ook de vaccinatieprogramma’s in het land. “In maart vorig jaar maakten we ons allemaal zorgen over vaccinatie tegen coronavirus. Maar vandaag houdt India de grootste vaccinatiecampagne ter wereld.” “In UP’s Jaunpur liet een 109-jarige vrouw zich vaccineren. Evenzo liet een 107-jarige man in Delhi zich vaccineren. We moeten ervoor zorgen dat mensen zich inzetten voor de mantra van ‘Dawai bhi, Kadai bhi’”, zei de premier.

bron

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.