MarTech-vervangingsonderzoek: de top 5 vervangende oplossingen – MarTech

Marketing


MarTech » Digitale transformatie » MarTech-vervangingsonderzoek: de top 5-oplossingen vervangen
Missiekritieke componenten van de martech-stack behoorden tot de meest vervangen door marketingorganisaties in het afgelopen jaar.
MA en CRM lopen voorop. Dat is een van de opvallende bevindingen van de MarTech-vervangingsonderzoek 2022. Ondanks de implicaties van het verwijderen van een oplossing die zich waarschijnlijk in of nabij het centrum van uw marketingactiviteiten bevindt, ontdekten we dat teams hun marketingautomatisering en CRM-platforms sneller verwisselden dan wat dan ook, en in een tempo dat vergelijkbaar is met het onderzoek van vorig jaar .
In de enquêtes van 2021 en 2022 zien we ongeveer een op de vijf respondenten zeggen dat ze nieuwe marketingautomatisering of CRM-tools hebben geïnstalleerd – een opmerkelijk cijfer, gezien de waarschijnlijke complexiteit van dergelijke projecten.
SEO en e-mail komen op de tweede plaats. SEO-tools, gemakkelijker over te schakelen dan MA of CRM, sprongen naar de derde plaats in 2022, waarbij 23% zei deze technologieën te vervangen, vergeleken met 16% in 2021. Het is belangrijk om het verschil te herkennen tussen SEO-tools en de andere toptools zoals marketing automatisering en CRM. Veel van deze worden verkocht op freemium of redelijk goedkope licenties, waardoor de drempel om ze te installeren of te vervangen vrij laag is. Maar die factoren waren altijd waar en verklaren niet de plotselinge sprong in ons onderzoek. We wedden op het toegenomen belang van digitale betrokkenheid bij het publiek.
E-maildistributieplatforms completeerden de top vier, waarbij 21% zei deze in 2022 te hebben vervangen, tegenover 24% in 2021, toen het bovenaan de lijst stond.
Resultaten per bedrijfsgrootte. Het beeld veranderde niet veel voor grote ondernemingen met een omzet van meer dan $ 500 miljoen. Ongeveer 26% van de marketeers van die organisaties verving een CRM en 26% verving marketingautomatiseringstools. E-commerceplatforms stonden echter op de derde plaats voor grote ondernemingen, waarbij 26% deze verving. Dat zou kunnen suggereren dat de meeste van onze zakelijke respondenten het grootste deel van hun geld verdienen met online verkoop.
Kleine bedrijven met een omzet van minder dan $ 25 miljoen vervingen ook het meest marketingautomatiseringsplatforms (30%), gevolgd door CRM (26%) en SEO-tools (26%).
Koop MarTech! Dagelijks. Vrij. In je inbox.
Zie voorwaarden.
Waarom het ons kan schelen. Alleen al het idee om ons eigen marketingautomatiseringsplatform te vervangen, doet de hoofden van ons operations-team duizelen. Het is dan ook echt intrigerend om te zien dat zowel ondernemingen als kleine bedrijven (om de een of andere reden niet zozeer middelgrote bedrijven) de overstap maken.
De redenen voor de wijzigingen en nog veel meer gegevens zijn te vinden in de volledige enquête, gratis te downloaden en zonder registratie hier vereist.
Graaf dieper: MarTech Salaris- en loopbaanonderzoek laat grote beloningen zien voor het kennen van marketing en machines
Gerelateerde verhalen
Nieuw op MarTech
Over de auteur
Gerelateerde onderwerpen
Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief waar digitale marketeers op vertrouwen.
Zie voorwaarden.
Begin nu met ontdekken: Val
Begin nu met trainen: Masterclasses
Begin nu met ontdekken: Voorjaar
Begin nu met trainen:: SMX Geavanceerd
14-15 november 2022: SMX Volgende
8-9 maart 2022: Masterclasses
Stimuleer slimmere betrokkenheid met hyperpersonalisatie gedurende de levenscyclus van de klant
Aan het werk: inzicht in B2B-doelgroepen op aangesloten tv
Doe meer met minder: koppel klantgegevens om marketingefficiëntie te stimuleren
Enterprise Digital Events Platforms: een handleiding voor marketeers
Enterprise Marketing Performance Management-platforms: een handleiding voor marketeers
Enterprise Customer Journey Orchestration-platforms: een handleiding voor marketeers
De ultieme gids voor reputatiemanagement voor financiële dienstverleners
Ontvang dagelijks marketingnieuws en -analyse.
Onderwerpen
Onze evenementen
Wat betreft
Volg ons
© 2022 Third Door Media, Inc. Alle rechten voorbehouden.

bronSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *