Microsoft Bing vertrouwt meer op lastmod-datum in XML-sitemapbestanden voor crawlen

Marketing


Microsoft Bing zal binnenkort veel meer vertrouwen op de datum die u opgeeft in het lastmod-veld in uw XML-sitemap om te crawlen. Fabrice Canel, hoofdproductmanager bij Microsoft Bing gezegd dat Bing vanaf juni 2023 zijn “crawl-planningstack zal vernieuwen om beter gebruik te maken van de informatie die wordt verstrekt door de” lastmod “-tag in sitemaps.”

Wat is lastmod. Het veld lastmod is de datum van de laatste wijziging van de pagina zoals opgegeven in uw XML-sitemapbestand. Het is niet noodzakelijkerwijs de datum waarop de URL is gemaakt, maar de datum waarop de pagina voor het laatst is gewijzigd.

Bing zegt lastmod is van cruciaal belang. Microsoft Bing zei dat de lastmod-datum “een van de meest kritieke tags is die u in uw sitemap kunt opnemen”. Het helpt Bing vandaag efficiënter te crawlen en zal Bing in de toekomst nog veel meer helpen crawlen, aldus het bedrijf. “Dit zal onze crawl-efficiëntie verbeteren door het onnodig crawlen van ongewijzigde inhoud te verminderen en prioriteit te geven aan recent bijgewerkte inhoud”, schreef Fabrice Canel.

Nogmaals, de wijzigingen in de lastmod-crawl zouden in juni 2023 volledig live moeten zijn.

Hoe Bing lastmod gebruikt. Bing schreef: “de tag “lastmod” wordt gebruikt om aan te geven wanneer de webpagina’s waarnaar de sitemaps verwijzen voor het laatst zijn gewijzigd. Deze informatie wordt door zoekmachines gebruikt om te bepalen hoe vaak uw site moet worden gecrawld en om te beslissen welke pagina’s moeten worden geïndexeerd en welke moeten worden weggelaten. De opname van de “lastmod”-tag in uw sitemap is cruciaal, omdat zoekmachines hierdoor gemakkelijk kunnen bepalen wanneer een pagina voor het laatst is bijgewerkt. Zonder dit kunnen zoekmachines het crawlen van bijgewerkte inhoud vertragen of uw website overcrawlen, omdat ze niet nauwkeurig kunnen bepalen of de inhoud is gewijzigd.

Lastmod-gebruiksstatistieken. Microsoft Bing heeft ook een onderzoek uitgevoerd dat laat zien hoe het lastmod-veld op internet werd gebruikt in XML-sitemapbestanden. Hier zijn de hoogtepunten van die datum, let op: dit is gebaseerd op Bing’s crawlgegevens.

 • 58% van de hosts heeft ten minste één XML-sitemap.
  • 84% van deze sitemaps heeft een lastmod-attribuutset.
   • 79% heeft lastmod-waarden correct.
   • 18% heeft lastmod-waarden niet correct ingesteld.
   • 3% heeft lastmod-waarden voor slechts enkele van de URL’s.
  • 16% van deze sitemaps heeft geen lastmod-attribuut ingesteld.
 • 42% van de hosts heeft niet één XML-sitemap

Het grootste probleem dat ze zien, is dat de lastmod-datums in XML-sitemaps identiek zijn aan alle URL’s die in het bestand worden vermeld. Dit betekent dat Bing merkt dat de datum van het lastmod-veld wordt ingesteld op de datum waarop de sitemap is gegenereerd, in plaats van op de datum van wijziging van de inhoud. Dit is natuurlijk mogelijk, maar in tegenstelling tot elke URL die in het XML-sitemapbestand wordt vermeld.

veranderfrequentie veld. Bing negeert ook meestal het changefreq-veld in XML-sitemaps, zoals Google. Google heeft het in het verleden gezegd negeert de lastmod-datum in de XML-sitemap bestanden, maar zeiden later dat ze het wel lezen, maar misschien wel vertrouw het niet helemaal. De stroom documentatie zegt dat Google “de waarde gebruikt als deze consistent en verifieerbaar is (bijvoorbeeld door te vergelijken met de laatste wijziging van de pagina).”

IndexNu. Dit advies is niet ter vervanging van dat van Microsoft IndexNow-initiatiefschreef Fabrice Canel dat ze ‘een echte aanrader is om te adopteren IndexNu om zoekmachines onmiddellijk te informeren over de laatste inhoudsveranderingen op uw websites.”

Waarom het ons kan schelen. In de toekomst, als je de lastmod-datum in je XML-sitemapbestand niet serieus hebt genomen, zou je dat nu waarschijnlijk moeten doen. Door dit te doen, zou u de crawl-efficiëntie van zoekmachines, met name Bing, moeten kunnen verbeteren. Dat zou de crawlsnelheid en mogelijk indexering en ranking en ook uw serverbronnen moeten verbeteren.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *