Omnichannel-retail brengt online verwachtingen naar offline omgevingen

Marketing


Clare Cryer is Chief Growth Officer bij het retailtechnologiebureau Outform. Ik sprak met Clare om meer te weten te komen over haar rol en over andere onderwerpen, waaronder technologie en personalisatie in de detailhandel.

Clare Cryer, Chief Growth Officer, Outform

Vertel me over je rol: hoe ziet een typische dag er voor jou uit?

Ik houd toezicht op de groei bij Outform, dus naast het binnenhalen van nieuwe merken en retailers, leid ik ook onze goed presterende teams in drie disciplines – inzicht, technologie en creativiteit – en breng ze samen zodat we opvallende oplossingen kunnen bieden aan klanten.

Onofficieel ben ik een groot voorstander van inclusie bij Outform. Ik heb de schade gezien die luide en hypermannelijke omgevingen bedrijven en mensen aanrichten, en het is mijn doel om ervoor te zorgen dat iedereen het gevoel heeft erbij te horen.

Wat zijn de belangrijkste elementen van een succesvolle omnichannelstrategie – waar moeten merken zich op richten?

Begin met het begrijpen van het zoek-, winkel- en deeltraject van elke klant, voornamelijk door gegevens te verbinden via online en offline kanalen. We hebben meer keuzes dan ooit als het gaat om ontdekken en kopen, dus onze gewoonten zijn minder voorspelbaar. Het combineren van on- en offline data geeft merken en retailers de mogelijkheid om de voetafdruk van een shopper nauwkeuriger in kaart te brengen en de juiste content op het juiste moment te leveren.

Maar ervoor zorgen dat omnichannel een succesvolle langetermijnstrategie is, betekent ook dat je het moet gebruiken om de pijnpunten van de huidige shopper weg te nemen. Kortom, het gaat erom onze online verwachtingen – die de afgelopen twee jaar enorm zijn toegenomen – naar offline instellingen te brengen.

Kunt u mij enkele voorbeelden geven van retailers die in-store technologie op een effectieve manier gebruiken?

Betere personalisatie wordt steeds belangrijker in de detailhandel. H&M’s eerste tech-enabled winkel is hier een goed voorbeeld van, met slimme spiegels in paskamers met op maat gemaakte aanbevelingen.

De eenvoudige QR-code is ook een van de meest innovatieve tools die retailers tot hun beschikking hebben, mits correct gebruikt. Het werd een must-have voor veiligheidsbewuste shoppers tijdens de pandemie, maar vooruitstrevende merken en retailers geven het meer waarde en een langere levensduur. Modemerk Gabriella Hearst gebruikte het bijvoorbeeld op tags om de herkomst van zijn materialen te delen. Ideaal voor ethisch ingestelde shoppers.

Wat zijn volgens jou enkele van de grootste mythes over de digitale consument van vandaag?

De grootste mythe is dat een groot deel van het winkelend publiek nog steeds geen digitaal gebruikt om producten te onderzoeken en te kopen, en dat er daarom aparte ruimtes nodig zijn voor online en offline gedrag. Dit is zelfbeperkend. Uit onderzoek van Outform is gebleken dat acht op de tien shoppers telefoons in de winkel gebruiken, dus merken en retailers zijn goed gepositioneerd om tools zoals QR te gebruiken om ervoor te zorgen dat het aankooptraject net zo probleemloos verloopt als online.

Welke retailtrends zie je de komende 6-12 maanden op de voorgrond treden en waarom?

Utiliteit wordt het komende jaar een kernfocus voor de detailhandel. Uit het onderzoek van Outform naar schoonheidsshoppers bleek dat 63% nog steeds een aankoop in de winkel wil doen, maar dat er een grotere verantwoordelijkheid komt te liggen als het gaat om het leveren van handige en gepersonaliseerde ervaringen, zoals op maat gemaakte aanbevelingen, klantrecensies en opties om direct te betalen – alles wat online voor ons beschikbaar is. Dit naar elke winkelbare omgeving brengen, is hard op weg om de meest effectieve manier te worden om klantentrouw te krijgen.

Wat biedt de toekomst voor Outform?

Outform gaat door met het helpen van merken die durven te innoveren door van winkels spannende bestemmingen te maken die passen bij de snelheid en het gemak van online winkelen.
De volgende stap om dit te bereiken is het leveren van contextueel relevante content via digitale kanalen, zoals voorraadinformatie, gepersonaliseerde aanbevelingen en aankoopmogelijkheden, zodat shoppers snel toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben om hun aankoopbeslissing te onderbouwen. Dit verbetert niet alleen de service aan klanten, maar het is ook een duurzamere benadering dan het weghalen van ontwerpen in de winkel en het verspillen van materialen terwijl we ons richten op het voldoen aan de steeds veranderende verwachtingen van klanten.

Click and collect: wat zijn de aandachtspunten voor retailers die investeren in omnichannel?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *