Ongeveer 65 ton zeekomkommer in vijf jaar tijd in beslag genomen uit de Golf van Mannar en de Straat van Palk – The New Indian Express

Marketing


Volgens bronnen worden er van de ongeveer 1700 soorten zeekomkommers die in de wereld worden gevonden, meer dan 200 gevonden in Indiase wateren.
gepubliceerd: 10 juni 2021 00:47 uur | Laatst bijgewerkt: 10 juni 2021 00:47 uur | Een+EEN EEN-
Zeekomkommer
THOOTHUKUDI: Meer dan 64,73 ton verboden zeekomkommer is de afgelopen vijf jaar in beslag genomen door Indiase en Sri Lankaanse overheidsinstanties in de Golf van Mannar en Palk, zo blijkt uit een recent onderzoek naar analyse van mediaberichten en persberichten van de overheid.

Hoewel de inspanningen van de overheidsinstanties om de smokkel van zeekomkommers tegen te gaan aanzienlijk zijn in beschermde gebieden, kan de smokkel van de bedreigde diersoort alleen worden voorkomen met een gezamenlijke operatie van de twee landen, merkte Wildlife Institute of India (WII), wetenschapper F. Dr. Sivakumar.
Volgens bronnen worden er van de ongeveer 1700 soorten zeekomkommers die in de wereld worden gevonden, meer dan 200 gevonden in Indiase wateren. Terwijl de Golf van Mannar Marine Biosphere en Palk Bay de thuisbasis zijn van ongeveer 39 soorten zeekomkommers, worden er meer dan 24 soorten zeekomkommers gevonden in de Sri Lankaanse wateren.
Omdat de maatregelen van de vakbondsregering in 1982 om de overmatige oogst van zeekomkommers te beteugelen geen resultaat opleverden, dwong het Ministerie van Milieu, Bossen en Klimaatverandering (MoEFCC) in 2001 een algemeen verbod af op alle soorten holothuriërs en verklaarde het als beschermd dieren onder Schedule I van de Indian Wildlife (Protection) Act van 1972.
Aan de andere kant had de regering van Sri Lanka toestemming gegeven voor het vissen op zeekomkommers voor de vergunninghouders, wat in 2016 werd teruggebracht tot 25 procent na bezorgdheid over de sterke achteruitgang van de bevolking.
Het verschil in wetgeving in de buurlanden kwam zowel de smokkelaars als de landen in de buurt goed van pas, die floreerden door verwerkte zeekomkommers via Sri Lanka te exporteren naar de overzeese markten in Zuidoost-Aziatische landen.
Verschillende bronnen zeiden dat de zeekomkommers niet in India of Sri Lanka worden geconsumeerd, maar grotendeels worden geëxporteerd naar Hong Kong, Singapore en Chinese markten. De zeekomkommer wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), en het is ook een overwegend luxe visproduct.
Een onderzoeker, dr. Teale Phelps Bondaroff, had in zijn onderzoeksartikel gepubliceerd in een tijdschrift Beche-de-mer Information Bulletin de misdaden van zeekomkommers verzameld die tussen 2015 en 2020 door de regering van zowel India als Sri Lanka in de Golf van Mannar en Palk Strait waren verijdeld. De auteur had de preventie van de misdaden geanalyseerd op basis van de mediaberichten en persverklaringen van beide regeringen.
Uit de analyse bleek dat de twee naties die de internationale wateren in de Golf van Mannar en Palk Bay delen, de afgelopen vijf jaar 120 gevallen hadden geregistreerd en 502 smokkelaars hadden gearresteerd, met de inbeslagname van 64.733 kilo (64,73 ton) zeekomkommer, waaronder 40.433 kg door Indiase autoriteiten en de overige 24.300 kg door de Sri Lankaanse autoriteiten.
In totaal werden naar schatting ten minste 1.04.531 zeekomkommers, zowel nat als droog, in beslag genomen, die samen een waarde hebben van 2,84 miljoen dollar. .
Van de 120 gevallen had India 48 gevallen geregistreerd tegen zeekomkommersmokkelaars, terwijl Sri Lanka 72 gevallen had geregistreerd en de arrestatie van 502 smokkelaars omvat 421 in Sri Lanka en 81 in India, aldus de analyse.
De studie concludeerde dat de zeekomkommercriminaliteit georganiseerd en grensoverschrijdend van aard is, en dat het toezicht en de handhaving zullen worden uitgebreid door de samenwerking tussen regeringen en tussen instanties te intensiveren.
Dr. Teale Phelps Bondaroff, ook de directeur van onderzoek, OceansAsia, een in Hongkong gevestigde organisatie voor het behoud van de zee, vertelde De nieuwe Indian Express dat de illegale smokkelroutes worden getraceerd naar afgelegen eilandketens, terwijl de plaats van misdaad in kaart wordt gebracht. Het beschermen van de bedreigde soorten zeekomkommers, de regenwormen van de zeeën, tegen stroperij helpt om onze mariene ecosystemen gezond te houden, zei hij.
Hij zei dat een verder gezamenlijk actiecomité van de twee landen zou helpen om de georganiseerde criminele bendes ervan te weerhouden zich bezig te houden met natuurcriminaliteit die onze oceanen op talloze manieren verwoest.
Bosambtenaren van de Golf van Mannar in de Thoothukudi-reeks spraken echter hun ongenoegen uit over zelfs maar een samenwerking tussen politie en bosambtenaren om het aantal gevallen van stroperij van zeekomkommers terug te dringen.
De beschuldigden zijn in de meeste gevallen dezelfde, en ze konden geen ernstige maatregelen nemen, aangezien velen door de politie worden betrapt, ook al zijn de bosambtenaren van de Golf van Mannar verantwoordelijk om de beschuldigden voor vervolging voor de rechtbank te brengen.
“De politie arresteert de smokkelaar en neemt de soort in beslag zonder ons te intimideren en geeft een zwak rapport over de beschuldigde, wat de weg vrijmaakt voor de smokkelaars om aan strenge maatregelen te ontsnappen”, zei de ambtenaar die anonimiteit zocht.
Toen bijvoorbeeld onlangs 300 kilo zeekomkommer in beslag werd genomen, heeft de politie ons schriftelijk verklaard dat er slechts 30 kilo in beslag is genomen, aldus een andere ambtenaar.
Spreken tegen De nieuwe Indian Expresswaardeerde senior wetenschapper Sivakumar de inbeslagname van 64,7 ton zeekomkommers in de afgelopen vijf jaar, maar de verwijdering van zeekomkommers gaat door in de onbeschermde gebieden.
Hij bedankte de boswachters voor hun waakzaamheid in de beschermde gebieden zoals de Golf van Mannar en de Straat van Palk. Momenteel zijn de zeekomkommers alleen verkrijgbaar in beschermde gebieden, omdat enkele tonnen zeekomkommers uit andere gebieden zijn weggesmokkeld, zei hij.
Sivakumar voegde eraan toe dat de zeekomkommers zeer belangrijk zijn voor het zee-ecosysteem, omdat ze dode dieren en afval opruimen om de zeebodem schoon te houden, wat uiteindelijk helpt bij het verbeteren van de gezondheid van koralen en zeegrasweiden die de belangrijkste locatie zijn voor het kweken van vissen. “Deze soorten moeten worden beschermd, zodat commercieel belangrijke vissen zich goed voortplanten en het levensonderhoud van vissersgemeenschappen ondersteunen”, zei hij.
De zeekomkommers zijn gelijk aan olifanten en tijgers, aangezien ze worden beschermd volgens schema 1 van de betreffende wet en op stroperij maar liefst 7 jaar gevangenisstraf staat. Geen van de smokkelaars heeft echter tot nu toe zware straffen gekregen, merkte hij op. Een gezamenlijke samenwerkingscommissie kan nuttig zijn om de illegale stroperij van zeekomkommers tegen te gaan, aangezien de misdaad grensoverschrijdend is, benadrukte hij.
O
P
E
N
Opmerkingen

Vrijwaring : Wij respecteren uw gedachten en opvattingen! Maar we moeten oordeelkundig zijn bij het modereren van uw opmerkingen. Alle commentaren worden gemodereerd door de redactie van newindianexpress.com. Plaats geen opmerkingen die obsceen, lasterlijk of opruiend zijn, en geef niet toe aan persoonlijke aanvallen. Probeer externe hyperlinks in de opmerking te vermijden. Help ons reacties te verwijderen die niet aan deze richtlijnen voldoen.
De standpunten die worden geuit in commentaren die op newindianexpress.com zijn gepubliceerd, zijn alleen die van de commentatoren. Ze vertegenwoordigen niet de standpunten of meningen van newindianexpress.com of haar personeel, noch vertegenwoordigen zij de standpunten of meningen van The New Indian Express Group, of enige entiteit van, of gelieerd aan, The New Indian Express Group. newindianexpress.com behoudt zich het recht voor om op elk moment een of alle opmerkingen te verwijderen.
Laatste
Shraddha-moordzaak: de politie van Delhi stelt een aanklacht van 3000 pagina’s op, 100 getuigen vermeld
De begroting van de Unie zal de verhoging van de kapitaaluitgaven waarschijnlijk voortzetten om de investeringen te stimuleren
Inkomende premier van Nieuw-Zeeland hekelt ‘weerzinwekkende’ behandeling van Jacinda Ardern
Oorlog in Oekraïne: Kiev zegt dat ‘wereldwijde besluiteloosheid meer van onze mensen doodt’
De nummer één van de wereld, Iga Swiatek, is uitgeschakeld op de Australian Open
Amerikaanse media opgeschrikt door ontslagen te midden van economische somberheid
De Ochtendstandaard | Dinamani | Kannada Prabha | Samakalika Malayalam | Bioscoopexpress | Verwenexpress | Edex Live | Evenementen Xpress
Neem contact met ons op | Over ons | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden | Adverteer bij ons | Carrières
Thuis | natie | Wereld | Steden | Zakelijk | Kolommen | Vermaak | Sporten | Tijdschrift | De Zondagsstandaard
Copyright – newindianexpress.com 2023. Alle rechten voorbehouden. Website ontworpen, ontwikkeld en onderhouden door Express Network Private Ltd.

bronSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *