Warner Bros. maakte zich zorgen over de meta-grap van Matrix 4 over de studio – Screen Rant

Marketing


De Matrix 4-schrijvers zeggen dat een meta-grap over Warner Bros. in de film zorgen baarde bij het bedrijf, maar regisseur Lana Wachowski beschermde hen.
Waarschuwing: dit artikel bevat SPOILERS voor De Matrix-opstandingen!
Warner Bros. maakte zich zorgen over een metagop over de studio in De Matrix-opstandingen. Opstandingen is de vierde film in de franchise, die in 1999 begon met De Matrixdestijds bekend om zijn indrukwekkende actiescènes en spannende verhalen. Opstandingen vorige week uitgebracht in zowel bioscopen als thuisrelease via HBO Max, en heeft tot nu toe gemengde recensies gekregen.
Opstandingen volgt Thomas Anderson, beter bekend als Neo in De Matrix franchise, vele jaren na de vorige films. Anderson is een ontwikkelaar van videogames die bekend staat om het maken van de game, De Matrix, die de hoofdpersoon Neo volgt terwijl hij zich een weg baant door de gebeurtenissen van de laatste films. Anderson wordt gecontacteerd over het maken van een vervolg op de succesvolle games, iets wat hij aarzelt om te doen. In de tussentijd, Trinity, nu genaamd Tiffany, is getrouwd en heeft kinderen. Anderson gelooft dat hij moeite heeft om onderscheid te maken tussen wat wel en niet de realiteit is en gaat naar een therapeut om hem hierbij te helpen. Zijn therapeut schrijft hem blauwe pillen voor, waardoor hij verder gevangen blijft in de Matrix. Met de hulp van enkele bekende gezichten leren Neo en Trinity opnieuw hoe ze zich kunnen losmaken van de Matrix en proberen deze voorgoed af te sluiten.
Verwant: De Roland-referentie van The Matrix Resurrections lost zijn Revolutions-fout op
Net zo Opstandingen vestigt de vorige films als een andere vorm van media in De Matrix universum, is er veel ruimte voor humoristische, meta-grappen over de media-industrie en hoe deze omgaat met sequels, waarvan één Warner Bros. bijzonder bezorgd maakte. Wanneer Neo wordt benaderd om een ​​vervolg te maken op zijn populaire spellen, is dat de het moederbedrijf van de gamestudio, genaamd Warner Bros., die het vervolg eisen. In een interview met Gizmodobeschreven co-schrijvers David Mitchell en Aleksander Hemon de beslissing om de grap op te nemen als aanlokkelijk “opwinding, maar verzekerde dat er grappen over het bedrijf werden gemaakt “respect en genegenheid.” Lees hun volledige commentaar hieronder:
De Matrix-opstandingen begint met de onthulling dat Thomas Anderson een groot gamebedrijf runt dat games maakte, geen films genaamd De Matrix. En nu wil het moederbedrijf, Warner Bros., een vierde game… wat hij niet wil doen. Het geheel voelt aan als een overduidelijk commentaar op Wachowski’s persoonlijke gevoelens over het maken van deze film, dus we vroegen of het specifiek ging over eventuele angsten of dat Warner Bros. ooit terugdeinsde om voor de gek gehouden te worden.
“Opwinding. Ik denk dat dat een eerlijk woord is,’ zei Mitchell. ‘En de schroom wordt gesublimeerd in de algemene existentiële angst van Thomas Anderson, denk ik. [As for] enige onzin [on Warner Bros.], dit gebeurt natuurlijk met respect en genegenheid. In de meest legale zin met respect en genegenheid. Maar ja, ik denk dat schroom een ​​terecht woord is. Het is een grote stap geweest.”
“Dat was het,” voegde Hemon eraan toe. “Het is ook dat David en ik gewoon schrijvers zijn, en daarom heb ik nog nooit iemand van Warner Bros. ontmoet totdat deze interviews waren geregeld.” (‘Hetzelfde hier,’ kwam Mitchell tussenbeide.) ‘Dus als er verzet was, hebben we er nog nooit van gehoord. Lana beschermde ons. Maar ik denk ook dat ze zo opgewonden waren dat Lana de film zou maken, waarom zouden ze terugdringen? Zeker in die tijd. Misschien later. Maar wat dan ook, maak gewoon die film.
Veel fans geloofden dat de grap een verwijzing was naar het feit dat Lily Wachowski, de helft van het regieduo dat de eerste drie Matrix films, was niet geïnteresseerd om terug te keren voor een ander vervolg. Hierdoor bleef Lana Wachowski over om te regisseren Opstandingen door haarzelf. Sinds de release van de film is er nieuwe informatie opgedoken die bevestigt dat de studio plannen had om een Matrix vervolg met of zonder Lana Wachowski. Dit heeft plaatsgemaakt voor veel speculaties dat er mogelijk veel meer tegenstand was met betrekking tot het maken van een vierde film dan waar fans van op de hoogte waren.
Beide Wachowski-zussen hebben openlijk gesproken over hun besluit Opstandingen, waarbij Lily verklaarde dat ze niet achteruit wilde gaan, en Lana die uitlegde dat de film haar hielp om te rouwen om de dood van haar ouders. Hoewel het voor hen allebei het beste lijkt te zijn verlopen, kunnen gesprekken in de vroege productiefasen moeilijk zijn geweest, vooral als de zussen wisten dat Warner Bros. van plan was om met of zonder hen door te gaan met de film. Het gevoel van druk en angst bij het creëren van een vervolg op een geliefde franchise is een groot deel van Thomas Anderson, en op zijn beurt een groot deel van hoe Lana Wachowski zich moet hebben gevoeld bij het maken van De Matrix-opstandingen. Het is logisch dat Warner Bros. zich zorgen maakt over hoe zo’n grap hen kan doen overkomen, maar gezien de context creëert het een zeer persoonlijke band tussen Lana en Neo. Het is duidelijk waarom Mitchell en Hemon het misschien in de film wilden schrijven, en waarom Lana zou zijn doorgegaan met aandringen om de lijn in de film te behouden. Wat betreft eventuele toekomstige afleveringen van de franchise, geen bevestiging van een vijfde Matrix film is gemaakt en fans moeten nog zien hoe Warner Bros. in de toekomst op de film en de kritiek zal reageren.
Meer: Zion zit in de matrix: hoe opstandingen de Warped Fan-theorie eerbiedigen
Bron: Gizmodo
Emily is een freelance schrijver en popcultuurfanaat. Ze woont in het Verenigd Koninkrijk en doet niets liever dan neerzitten om naar Marvel, DC of Star Wars te kijken. Haar favoriete personage is momenteel Kate Bishop, maar dat verandert om de week.

bronSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *