Wat doen FMCG-merken om ervoor te zorgen dat online shoppers converteren?

Marketing


Sinds het begin van de Covid-19-pandemie is de vraag naar en de activiteit op het gebied van e-commerce toegenomen – iets dat geen nieuws is voor iedereen die in de detailhandel of digitale marketing werkt.

CBRE Groep Global E-commerce Outlook Update-rapport, gepubliceerd in juni 2022, ontdekte dat 20% van de wereldwijde detailhandelsverkopen in 2021 online plaatsvond, vergeleken met 9% in 2016 – een stijging van 133% in vijf jaar en een stijging van 46% in de eerste twee jaar van de pandemie alleen. Het rapport berekent dat de waarde van de wereldwijde e-commercemarkt in 2021 $ 3,1 biljoen bedroeg, tegen $ 1,3 biljoen in 2016.

Hoewel niet alle astronomische pieken die in 2020 en 2021 zijn waargenomen, zijn volgehouden en een bepaalde hoeveelheid winkelactiviteit is teruggekeerd naar winkels, valt niet te ontkennen dat de impact van Covid-19 op het winkellandschap langdurig is geweest.

Maar een verhoogde online vraag is alleen gunstig voor retailers en merken als ze deze met succes kunnen vastleggen en converteren – en zichzelf kunnen positioneren als de voorkeursoptie van shoppers in plaats van hun concurrenten. In de Fast-Moving Consumer Goods (FMCG)-sector vormt dit een extra uitdaging, aangezien veel FMCG-merken niet de eigenaar zijn van de relatie met hun klanten en historisch gezien voornamelijk hebben geïnvesteerd in top-of-the-funnel marketing en reclame om hun merk op te bouwen in plaats van activiteit in de lagere trechter gericht op conversies.

In de nasleep van Covid-19 verandert dit aanzienlijk. In dit artikel zal ik kijken naar drie belangrijke gebieden waarop FMCG-merken hun strategieën aanpassen om de online vraag te vangen en te converteren:

  • hun presentatie en aanwezigheid op het digitale schap;
  • hun online propositie en productaanbod;
  • en hun beschikbaarheid en uitvoeringsprocessen.

Voor elk zal ik voorbeelden geven van FMCG-merken die succes hebben geboekt door hun strategieën aan te passen of te innoveren op dit gebied.

Schrijf u vandaag nog in voor toegang tot briefings en al onze rapporten, tools en sjablonen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *